MENU NA 14-15.09.2024

ZUPY
Krem ogórkowy
25,-

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
25 ,-

DANIA GŁÓWNE

Schabowy w chrupiącej panierce, podany z ziemniakami i koperkiem
59,-
Kacze udko z jabłkiem i żurawiną, podane z pyzami lub ziemniakami (do wyboru) i sosem pieczeniowym
68,-

DANIA WEGETARIAŃSKIE
Wegetariański gulasz z kaszą gryczaną
48,-
Pierogi tradycyjne - domowe, z serem i ziemniakami (5 szt.)
32,-
Krem ogórkowy
25,-

DLA DZIECI
Stripsy z kurczaka (3 szt.), podany z frytkami
28,-

SURÓWKI
Sałatka z kiszonych ogórków i cebulki (100 g)
10,-
Tarte buraczki z cebulką (100 g)
10,-

DODATKI
Frytki (150 g)
15,-
Ziemniaki (200 g)
15,-
Sosy (czosnkowy / ketchup / majonez / musztarda)
5,-

DESERY
Jabłecznik cioci Ewy
24,-

NAPOJE
Kawa w filiżance
12,-

Kawa latte
15,-

Herbata w dzbanku
12,-
Sok pomarańczowy / jabłko i czarna porzeczka / jabłkowy / pomidorowy / multiowocowy
12,-
Woda gazowana / niegazowana
10,-
Coca Cola / Fanta / Sprite
11,-
Piwo Połczyńskie 0,5 l. (Zdrojowe / Czarne / Chmielowe)
18,-
Piwo 0,5 l. (Żywiec / Tyskie / Heineken)
14,-
Piwo Beck's 0,33 l.
18,-

Piwo 0,33 l. (Łomża Jasne Pełne / Łomża Mocne)
12,-

Piwo bezalkoholowe (Lech Free)
12,-

REZERWACJA

mailowo: restauracja@folwarkuradz.pl lub telefonicznie 780 642 780