MENU NA 15-16.06.2024

ZUPY
Tradycyjny rosół z makaronem
15,-
Wege krem kalafiorowy
15,-

DANIA MIĘSNE
Roladki z pieczarkami podane z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty
58,-
Pierś z kurczaka sauté w sosie porowym podana z ziemniakami i surówką z młodej białej kapusty
54,-                                                                                                        

DANIA WEGE
Pierogi tradycyjne (z serem i ziemniakami) podane z cebulką na maśle – 7 szt.
28,-
Pierogi z kapustą i pieczarkami podane z cebulką na oleju – 7 szt.
28,-

DLA DZIECI
Stripsy z kurczaka (3 szt.) podane z frytkami i surówką – 7 szt.
24,-

SURÓWKI
Kapusta kiszona / kapusta młoda
porcja 140 gr. – 8,-
zestaw – 17,-

DESERY
Ciasto jogurtowe z owocami
8,-

Galaretka z owocami i bitą śmietaną
12,-

NAPOJE
Kawa w filiżance
12,-
Herbata w dzbanku
12,-
Sok pomarańczowy / jabłko i czarna porzeczka / jabłkowy / pomidorowy
12,-
Woda gazowana / niegazowana
10,-
Coca Cola / Fanta / Sprite
11,-
Piwo (Żywiec / Tyskie / Heineken)
18,-

Piwo bezalkoholowe (Lech Free)
12,-

REZERWACJA

mailowo: restauracja@folwarkuradz.pl lub telefonicznie 780 642 780